PG is website tekstschrijver

Waaraan moeten goede websiteteksten voldoen?

Internet is een snel medium. Bezoekers scannen de teksten en als ze niet snel genoeg vinden wat ze zoeken, zijn ze alweer vertrokken. Daarom moet een tekst pakkend zijn en meteen boeiend en ter zake. Het is belangrijk dat de teksten kort en bondig zijn, met duidelijke tussenkoppen en relevant beeldmateriaal zodat meteen duidelijk is waar het over gaat en bezoekers verder lezen.Ook moeten de teksten bezoekers uitnodigen om tot actie over te gaan. Meer informatie aanvragen, inschrijven voor een nieuwsbrief of een offerte aanvragen.

Daarnaast moet de website goed en snel vindbaar zijn op het wereldwijde web. Met welke zoekwoorden wilt u gevonden worden? Met een goed zoekwoordenonderzoek wordt de vindbaarheid groter en zullen meer mogelijke klanten de website bezoeken. PG is een ervaren website tekstschrijver en helpt u graag. Zij voert altijd een zoekwoordenonderzoek uit en gebruikt dit bij de opstelling van uw teksten. Daardoor wordt een website beter gevonden.  Neem contact op voor meer informatie!

Hoe wordt een website beter vindbaar?

Natuurlijk wilt u graag dat uw website snel gevonden wordt en bovenin de lijsten van de zoekmachines terecht komt. Dit wordt ‘zoekmachine optimalisatie’ of ‘Search Engine Optimalisation’ (SEO) genoemd. Het is belangrijk dat de woorden waarmee potentiële klanten uw producten of diensten zoeken, voorkomen in de teksten. Ook kijkt de zoekmachine of de teksten op uw website relevante informatie bevatten. Hoe beter de kwaliteit van de teksten, hoe hoger uw website zal scoren in de zoekmachines. Website tekstschrijver PG helpt u graag met de teksten!

Website Checklist

Beoordeel met onderstaande website checklist of uw website nog voldoet aan de eisen van internet. Neem bij twijfel contact op met PGteksten voor een gratis en vrijblijvende beoordeling van de website op toegankelijkheid, relevantie van teksten, leesbaarheid en vindbaarheid.

Wilt u de teksten op uw website aanpassen? PGteksten helpt u graag bij het redigeren van bestaande teksten, maar kan ook nieuwe teksten schrijven, die beter SEO aangepast zijn.

 1. Geeft de homepage in één oogopslag weer wat u te bieden heeft? Staat er een goede pakkende kop of slogan?
 2. Is het duidelijk hoe de bezoeker met u in contact kan komen? Kloppen de contactgegevens nog?
 3. Staan uw adresgegevens en openingstijden duidelijk op iedere pagina vermeld?
 4. Zijn tekst en beeld in evenwicht en zijn de foto’s nog actueel?
 5. Staat uw nieuwste product of dienst al op de website? Is verouderde informatie verwijderd?
 6. Wanneer is het laatste nieuws geplaatst en worden er regelmatig nieuwe berichten geplaatst?
 7. Eén onderwerp per pagina? Beschrijvende kop, korte alinea’s met tussenkopjes? Wordt er gewerkt met opsommingen?
 8. Heeft u onderzoek gedaan naar zoekwoorden waarop u wilt dat uw website gevonden wordt? Zijn uw teksten daaraan aangepast zodat de vindbaarheid door zoekmachines wordt vergroot?
 9. Is de informatie op uw website geschreven in de “wij-vorm” of de “u-vorm”? Met de “u-vorm” spreekt u uw klanten direct aan. Laat met overtuigende argumenten zien waarom juist uw bedrijf interessant is voor de potentiële klant.
 10. Onderscheidt uw website zich van uw concurrenten door een eigen schrijfstijl, die past bij u en uw bedrijf?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht


Meer weten?

Neem contact op voor meer informatie.